Pozwolę sobie zacząć od tego, iż przeczytałem cały Regulamin TS oraz wszystkie zapiski rozsiane po kanałach informacyjnych na serwerze TeamSpeak. Przechodząc do meritum chciałbym zapytać: - Czym jest kontrola kanałów prywatnych przez członków EkipyTS? - Na czym polega? - Kto ma prawo ją przeprowadzać? - Gdzie jest zapisana jakakolwiek informacja o niej? Uprzejmie proszę o nie zamykanie tego tematu po udzieleniu odpowiedzi ponieważ przewiduję pytania uzupełniające.
Czuję, że moja sprawa pasuje do tego wątku. Chodzi mianowicie o to, że pomocnicy najwyraźniej sądzą, że mogą sobie dowolnie naruszać prywatność użytkowników. Przypuśćmy, że zapraszam sobie na kanał paru niezarejestrowanych znajomych. Rozmawiamy sobie o czymś poważnym, powiedzmy, że omawiamy jakieś mocno prywatne kwestie (choćby mówimy o dokładnym adresie zamieszkania). Wchodzi sobie nagle taki pomocnik na kanał, na którym już nie powinno być slotów, jest założone hasło, i sobie taki słucha, pod pretekstem, że przychodzi zarejestrować. Nie sądzicie, że rejestracja powinna się odbywać NA PROŚBĘ? Od czegoś są kanały na górze, w których się prosi o rejestrację, a nie każdy musi lubić to, że narusza się jego strefę prywatną. Nazwa- KANAŁ PRYWATNY- coś raczej sugeruje, czyż nie? W tej chwili ekipa rejestruje NA SIŁĘ. Skoro pomocnicy mogą sobie tak luzem wchodzić na zablokowany kanał, my mamy prawo ich zwyzywać bez konsekwencji. W końcu oni nasze prawa również naruszyli.
Witaj ThreeEyedMaster. Odpowiadając po kolei na twoje pytania. 1. Kontrola kanałów prywatnych jest mówiąc prosto - sprawdzeniem. 2. Polega na sprawdzeniu atmosfery kanału, czy wszystko odbywa się zgodnie z regulaminem, nie ma jakichś naruszeń Regulaminu lub co gorsze "Prawa Polskiego". Aby kontrola się rozpoczęła ktoś musi najpierw zgłosić. - Wymaga wejścia na kanał. 3. Każdy członek Ekipy i Administracji TeamSpeak3 ma prawo ją przeprowadzić. 4. Jest to niepisana, lecz logiczna do przewidzenia zasada Ekipy i Administracji TeamSpeak3. Mam nadzieje, że rozwiałem wszelkie wątpliwości z powstałym tematem. Miłego dnia!