MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Rapstak

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika Rapstak, 12 Luty 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1

Docenione treści:
    24
    O ile można - proszę o uchylenie § 9.8 podpunktu b.
    Proszę również o nie spamowanie i wysyłanie wiadomości typu "dostał degrada, więc nie może wrócić".
    Proszę również, abyście nie cytowali regulaminu gdyż dobrze wiem co tam pisze. Starać się nie zaszkodzi.

Imię: Bartek

Dokładny nick w grze: Rapstak, dawniej _TheBonnie_

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Na serwerze przebywam min. 2 godziny, ściślej określonego czasu nie jestem w stanie podać. Wszystko zależy od okoliczności. Najchętniej gram na serwerze survival jednak duże spadki fps'ów na tym trybie znacznie uprzykrzają mi spokojną rozgrywkę, więc ostatnio przesiaduję jedynie na trybie creative.

Data urodzenia: 30.05.2003r. (rocznikowo posiadam 14 lat).

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: W minecrafta zacząłem grać od wersji 1.8 jakieś 2-3 lata temu.

Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Na serwerze zacząłem grać tak jak poznałem minecrafta, 2 lata temu również na wersji 1.8

Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum:
    -W grze byłem zbanowany za AntiKnockback co na pewno wszyscy wiedzą. Niedoinformowani znajdą więcej na ten temat tutaj lub w moim wcześniejszym podaniu.

-Na forum nie byłem nigdy karany i nie mam zamiaru być

Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple:
    Ostatnio w mojej głowie pojawiła się ogromna kartoteka tego, czego chciałbym zmienić na serwerze.

Wymienię te najbardziej znane i te, które według mnie zasługują na największą uwagę.

-Oczywiście na 1. miejscu znajdują się lagi, które na pewno wszyscy kiedykolwiek odczuli i nadal odczuwają,

-Na 2. miejscu stawiam kulturę, której brak najczęściej przejawia się na trybie creative

-Na 3. miejscu stawiam toksycznosc graczy, która czasami potrafi nieźle dać w kość,

-Na 4. miejscu stawiam wspomagacze i inne takie używki, nie chodzi tu o narkotyki, ani nic podobnego tylko zwyczajne czity, kiedyś z takowych korzystałem (AntiKnockback, o którym wcześniej wspomniałem) i wiem jakim jest to ułatwieniem oraz jakim utrudnieniem dla uczciwych graczy,

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik:
    Jego głównymi zadaniami są:
    -karanie graczy, którzy naginają regulamin,
    -utrzymywanie kultury na czacie,
    -wyjaśnianie graczom działanie różnych komend
    -pomaganie graczom w ich problemach z serwerem lub forum,
    -zgłaszanie błędów dotyczących serwera do administracji,

Jego dodatkowymi zadaniami są:
    -przyjmowanie dodatkowych czynności wyznaczonych przez administrację,

Komendy:
    /mute <nick> <określona ilość czasu>, przykładowo: /mute Rapstak 1y (y - year - rok)
    /kick <nick> <powód>, przykładowo: /kick Rapstak Netykieta

Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem:
    Myślę, że pewnie wszyscy wiedzą co ostatnio dzieje się na trybie CV (creative), skąpa kultura i pełno toksyczności, mimo iż Jazminola, świeży pomocnik wbija tam dość często nadal bywa tam okropnie pod względem kultury

W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty:
    Ten punkt możemy rozbić na 3 podpunkty,

A mianowicie:

Z pierwszej perspektywy - gdyby chodziło o kłótnie "pospolitą", w której najczęściej chodzi "Bo on mi i wtedy ja bo wtedy oni mi i on, że my, że on i tak bo tak"

1:
    Pytamy się jednej z osób, która jest w centrum kłótni o co zaszło
    2:
    Pytamy drugiej strony o co zaszło
    3:
    Wyciągamy wnioski i stosujemy odpowiednią karę lub uspokajamy całą sprawę, aby ucichła,

Z drugiej perspektywy - gdyby chodziło o kłótnie "cichą", w której najczęściej chodzi "Bo Ciebie nie było i wtedy on ale ciebie nie było i co teraz weź go wykop"

1:
    Prosimy o dowody
    2:
    Wyciągamy wnioski jeżeli dostajemy realne dowody

Z trzeciej perspektywy - gdyby chodziło o kłótnie "złodzieja", w której najczęściej chodzi "Bo on mi ukradł i Ty masz to wziąć i wtedy go zbanować, bo on mnie oszukał".

1:
    Wyjaśniamy graczowi, że administracja i ekipa nie ingeruje w takie sprawy oraz żeby załatwił to samodzielnie.

Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Nie wiem, z wieloma ludźmi potrafię się dogadać ale z wieloma osobami również potrafię się pokłócić - gdybym miał chamsko odpowiedzieć "tak" postawiłbym się w tym dobrym świetle jednak to byłaby nieprawda. O tym punkcie muszą zadecydować inni, nie ja.

Opisz swoją osobę: Tutaj min. 5 rozbudowanych zdań: Mam na imię Bartek. Mieszkam na Pomorzu, a dokładniej na rejonie Kaszub. Moimi głównym zainteresowaniem jest sport i sztuka ale często myślę nad nowoczesną technologią i innymi tego typu rzeczami. Jestem utalentowany artystycznie i często bazgrolę w swoim zaszycie. Moje oceny w szkole bywają nijakie, jednak gdy się wysilę potrafię dostać dobrą ocenę. Moją słabością jest muzyka, której słucham na okrągło. Preferuje ostre brzmienie ale spokojna nuta również bywa dobra. Lubię się czasami wyciszyć i pomyśleć trochę przy dźwiękach pianina, fortepianu czy gitary. Jestem sangwinikiem o optymistycznym nastawieniu na świat. Jestem ekstrawertykiem i pochwały zawsze wpływają na mnie pozytywnie, chwila w której ktoś inny cieszy się z Twoich osiągnięć jest bezcenna.

Określ swoją dyspozycyjność: Na serwerze można mnie dorwać w weekendy od godziny 10 do 22, nie wcześniej i nie później. Muszę sobie pospać. W tygodniu mogę być obecny od 14 do 22, gdyż oprócz serwera mam jeszcze swoje życie prywatne, szkołę, swoje zainteresowania. Samorealizacja swoich celów jest ważna w życiu człowieka.

Jeżeli nie ma mnie na serwerze skontaktować można się jeszcze ze mną poprzez:

Discord (Raps#0373)
    Gadu-Gadu(58835547)
    Skype (thebonnie_1987, rzadko tam wchodzę)
    TeamSpeak3 (ts.craftapple.pl, również dość rzadko)

Facebook (PW)
    Telefon komórkowy (PW)
    Poczta WP (formela.bartek@wp.pl)

Umotywowanie podania: Jeżeli ponownie dostanę się w progi ekipy serwera, będzie rozpierać mnie duma i honor jakim jest bezinteresowna pomoc wobec innych. Dodatkowo na CV zapanuje większy spokój.

Pozdrawiam cieplutko, Rapstak

++++++++
    Edit1: Cóż, jeśli również miałbym zagłębić się w treść skargi Aytara na mnie, to w pewnym aspekcie degradowano mnie niesłusznie. Nie miałem okazji wypowiedzieć się pod skargą, gdyż wyrok zapadł za szybko.

Wszystko zaczęło się od słów Aytara
    Dlaczego nie można ignorować ekipy?
    Równie można to odebrać następująco
    Ta ekipa jest beznadziejna i nie nadaje się na tą rangę
    Przesył jest podobny tylko napisany w bardziej subtelny sposób:

To tak jakby nie chcąc urazić drugiego człowieka mówimy:
    Sorki, nie jesteś w moim typie, to nie Twoja wina, bla bla bla

to znaczy tyle co
    Wynoś się z mojego życia

No nie?

Dalsze losy tej sprawy zostawiam administracji i innym osobom zainteresowanym tą sprawą.

Mam jeszcze parę zastrzeżeń co do wątku mojej skargi ale to zostawię jak na razie na inną okazje.

++++++++
    Edit2 (JakubCreeper): Czy fakt, że jesteś jednym z głównych sprawców tego, że moja cienka psychika siadła, gdy po raz setny usłyszałem od Was słowa typu "nie nadaje się" Ci nie wystarcza?

Co do sygnatury - tak. Szkoda na Was klawiatury.
    Czemu?

Proste i logiczne.
    Pytacie o byle bzdety, wyprowadzacie mnie z równowagi i nie tylko.

Jasne, gdy macie pytanie dotyczące normalnej sprawy, chętnie śmiało Wam odpowiem, bez żadnych skrupułów udzielę należytej odpowiedzi.

Ale jeśli to mają być pytania typu: "Kiedy degrad?" - no proszę Cię.

Dodatkowo pomocnik nie powinien "ignorować" graczy, gdyż mogą oni potrzebować pomocy, a jeśli zignoruje się osobę potrzebującą pomocy to w oczach innych wychodzisz na ignoranta i osobę, która nie nadaje się na to stanowisko.

Nie wiesz czy to prawda i nie wiesz czy to fałsz, obie wersje mogą być realne. Wyciągasz pochopne wnioski.
    Jeśli startuję na pomocnika to głównym moim atrybutem powinny być; szczerość, chęć pomocy i zapał, czego mi nie braknie.

Myślisz, że będę zżynał pierwszą lepszą myśl żeby wyjść na tym lepiej?
    No ej, bądźmy realistami.

W moich podaniach wystrzegam się toksyczności, a przy udzielaniu informacji innym zawsze zachowuję należytą kulturę.

Mówiąc słowo "toksyczny" w cudzysłowu masz na myśli, że to ja uznaję Ciebie za takiego? Tak, w moich oczach na takiego wyglądasz ale pamiętaj, że w moich oczach, nie innych, moich.

Poza tym jesteś kolejną osobą, która wysyła SS tylko moich wypowiedzi, nie robi zrzutów całego ekranu tylko wypowiedzi kierowanych ode mnie.

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 2
    • Zwycięzca Zwycięzca x 1
    • Lista
    Reklama
  2. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    W związku z doskonałym zrozumieniem okoliczności w jakich opuściłeś szeregi Ekipy CraftApple uchylamy § 9.8 b. Regulaminu CraftApple.

Procedura Rekrutacji może być kontynuowana.
    Proszę Graczy o wyrażanie swoich opinii.

3. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    Podanie nie jest złe, wręcz mi się podoba, ale co jeśli znów emocje wygrają, i znów będzie miała miejsce taka sytuacja.

Wstrzymam się od oceny.

• Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 1
    • Lista
  4. DeGerold

DeGerold Użytkownik

Docenione treści:
    5
    Co by tu więcej mówić, Podanie ładne, estetyczne.
    (w tym momencie oko mnie zaczęło piec lol)
    Potrzeba kogoś kto znowu by pilnował tej bandy dzieci, i potrzeba kogoś kto by załatał te dziurę jaka powstanie bo wypuszczeniu Creative1 i Creatvie2
    Masz doświadczenie, a propo Emocji, mogę ci pomóc ich pilnować.

Jestem na TAK.​

5. Ladavi

Ladavi Więzień numer #3147

Docenione treści:
    592
    Jestem na tak.
    Warto mieć aktywne osoby w ekipie.

6. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1

Docenione treści:
    24
    Spokojnie DeGerold i Hate_you
    xXSoniaXx dała mi lekcję na temat zachowania w takich sytuacjach i jak trzymać nerwy na wodzy. Już nie tak łatwo mnie zdenerwować jak poprzednio :)

7. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    A to nie cała administracja ma wyrazić zgodę na uchylenie tego punktu? Mowa jest o tym, że ten kto BYŁ członkiem Ekipy i chce do niej wrócić musi uzyskać zgodę CAŁEJ administracji (XInfiniterX, xXSoniaXx, ThreeEyedMaster, lucklucky10, Marcinek7). Czy w przypadku gdybym JA chciał powrócić, uchylenie tego punktu (lub nie) również odbędzie się bez głosowania?

Ja jestem na nie i skoro dobrze znasz regulamin, wiesz dlaczego.

Reklama
  8. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1

Docenione treści:
    24
    Ale ale, Panie Kruku ta procedura dotyczy punktu "a", jednak tutaj jest mowa o punkcie "b" i nie mówi on, że musi zostać ustalona we wspólnym gronie administracji.

9. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    Jestem na TAK.
    Powiem wprost, Bartek był dobrym Pomocnikiem. Nie oszukujmy sie, każdy popełnia błędy, i ponoszą go nerwy.

Znając xXSoniaXx, to bardzo dobrze wytłumaczyla jak panować nad nerwami,
    Podanie napisane dobrze, mogło być troche lepiej, ale jest bardzo ciekawe, i wiele można się o Tobie dowiedzieć.

Na forum wypowiadasz sie regularnie, i jak już się wypowiadasz to porządnie, co jest ważną zaletą Pomocnika.
    O aktywności na MC, ostatni tydzień nie było mnie, więc nie wiem. Ogólnie, to jest aktywnym graczem. Na czacie sie udziela.
    Osobiście, na twoim miejscu poczekałbym jeszcze troche, ale jak twierdzisz, ze jestes gotowy, to Ok.

Tak.
    Powodzenia. #Mobile

10. Paula

Paula xPaula ♥

Docenione treści:
    5
    Jestem na Tak Bardzo ładne podanie.

11. Aytar

Aytar Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Sorry, ale ten punkt nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Faktycznie jeśli jesteś aktywny często pomagasz ludziom na survivalu. Co do twojej aktywności na serwerze, w ostatnich dwóch tygodniach widziałem cię zaledwie kilka razy (bywałem codziennie po kilka godzin). Rozumiem, że każdy ma swoje życie prywatne ale jak na moje to twoja aktywność jest za mała jak na pomocnika i zauważyłem, że bardzo się zmniejszyła po degradacji.
    A propos degradacji... Chyba większość osób wie przez co była spowodowana. Bardzo łatwo wyprowadzić cię z równowagi, nie masz skrupułów do wyzywania ludzi, jak nie na czacie publicznym to na priv, nie zawsze wprost ale niekiedy po prostu jesteś niemiły. Zdaje sobie sprawę z tego, że nie wszystkich musisz lubić i tolerować, ale ponoć bardzo cenisz sobie kulturę więc chyba coś tu się nie zgadza, nie sądzisz? :)

Jako że w bardzo niedalekiej przeszłości utraciłeś rangę pomocnika, uważam że ponowne ci jej nadanie po tak krótkim czasie nie będzie dobrym posunięciem.

Na ten moment jestem na NIE, może jeszcze poznam cię od tej "dobrej" strony...

• Lista
  12. _lagozaur_

_lagozaur_ Zabił Ladaviego i dostał za to bana.

Docenione treści:
    63
    Wielkie Nie!!!

• Zabawne Zabawne x 1
    • Przyjazny Przyjazny x 1
    • Lista
  13. RoyalSteve

RoyalSteve Użytkownik

Docenione treści:
    283
    A ja będę na tak.
    Gracz miły i pomocny. I co z tego że dostał degrada? Każdy ma drugą szansę.
    Powodzenia :)

14. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Jestem na TAK ponieważ:
    -każdy zasługuje na 2 szanse;
    -był już pomocnikiem i dobrze wie co ma robić;
    -miły i pomocny;

15. GallusXD

GallusXD Kozak

Docenione treści:
    120
    -DEGRED
    -BAN
    -MULTI
    -Za co dostał DEGREDA? Za nic? Za OBRAŻANIE GRACZY NIE JEST GODZIEŃ MIEĆ RANGE POMOCNIK.
    JESTEM NA NIE!!! TAKI CZŁOWIEK JUŻ NIE MOŻE ZOSTAĆ POMOCNIKIEM!

• Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
  16. Nemoxxs

Nemoxxs Użytkownik

Docenione treści:
    2
    W sumie spoko. Spoko w sumie. Jestem na Tak :D

17. Rapstak

Rapstak alternatywka nr1

Docenione treści:
    24
    Gallusie, Gallusie, co Ty próbujesz osiągnąć?
    http://prnt.sc/e870dt

Ten screen mówi sam za siebie, że nastawiasz wszystkich wokół, aby byli na nie.

Przykro mi ale ludzie mają możliwość swobodnego wybierania własnych, samodzielnych decyzji, a TY nie masz prawa wtrącać do nich nosa.

18. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    No cóż, ja jako osoby znam cię tylko ze słyszenia i dość nieprzyjemnych (niec konkretnego) wspomnień twojej osoby. Ale to było dawno i ten stan rzeczy podobno uległ zmianie, więc tego się nie czepiam.

Jedyne czego się czepnę to twojego "wybuchu". Takie zachowanie jest niedopuszczalne a szczególnie w chwili, gdy masz nadaną rangę Pomocnik a więc reprezenujesz ekipę serwera a swoim zachowaniem pokazujesz jakie podejście ma ekipa do graczy. Szanujmy się. (Taka mała dygresja)

A tak poza tym to (in future) witaj w ekipie. Na pewno cię przyjmą.

19. kapiwegiel

kapiwegiel Użytkownik

Docenione treści:
    25
    Jestem na tak :)
    Byłeś ( i mam nadzieje że będziesz ) dobrym pomocnikiem :)

20. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    Pozostawię twoją kandydaturę bez komentarza, jednakże w pełni przyłączam się do postu Aytar'a, który bardzo dobrze uwzględnił rzeczywistość.

Miłego wieczoru.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę