Wychodzi chyba na to, że powinienem się przywitać. Dlatego na wstępie chciałbym opowiedzieć coś bliżej o sobie - tak abyśmy już na starcie byli w jakiś sposób ze sobą zapoznani. Jestem Ignacy, mam 16 lat (które oczywiście kończę - jakoś z przypadku - dzisiaj!). Pochodzę z Kielc, ot taka mieścina w świętokrzyskim. Mój uproszczony życiorys jak się domyślacie sprowadzałby się do co najwyżej schematu - szkoła/dom, jednak mam kilka zainteresowań, które w pewien sposób pochłaniają mnie na godziny. Wszystkie dotyczą muzyki, bo a jakże? I niestety nie chodzi tutaj o jej słuchanie (chociaż cenię muzykę bluesową, jazzową lub coś na styl rock and rolla wybitego w czasie na końcówkę lat 60, początek 70). Mam swój zespół, chociaż bardziej kierowałbym się na karierę solową. Gram na wielu instrumentach, co przychodzi mi jakoś z natury. Wśród nich znajdą się gitary, gitara basowa, pianino, perkusja, czy jakiś wąski odsetek instrumentów symfonicznych, na które najzwyklej w świecie nie mam czasu. Muzykę komponuje swoją i to w taki sposób, abym jako nieprofesjonalista mógł wyrazić siebie, a nie szedł za durnymi trendami. Być może, kiedyś nawet posłyszycie coś w moim wykonaniu. W tym momencie dochodzi moja druga pasja, która wynika z pierwszej - inżynieria dźwięku. Akustyka, miks, mastering i inne bzdety. No i nie do końca jest to znana dzisiaj na szeroką skalę praca przy tworzeniu komputerowych bitów, melodii itp. co raczej często zabawne operacje z mikrofonami i brzmieniem moich gitar, ich wzmacniaczy, wokali, pomieszczeń. Mało kto to zrozumie. Dla wtajemniczonych, których się nie spodziewam powiem - korzystam z abletona, lub FL Studio - zależy od stopnia trudności w miksie. Mógłbym pisać godzinami, ale czy warto zawracać tak wasze głowy? Jaka jest moja historia z tą grą? No właśnie długa, bo zlokalizowałem ją gdzieś w 3 klasie szkoły podstawowej, czyli jakoś w 2011 roku. Premium zakupiłem już na gwiazdkę 2012, dlatego jestem praktycznie weteranem tej jakże młodej gry. Jako tako, nigdy nie wykreowałem w sobie jakiegoś niesamowitego talentu w budowaniu, dlatego zająłem się sprawami technicznymi. Miałem kiedyś jakąś fazę na programowanie, która mi minęła, ale wykorzystałem ją do tego, że postawiłem swój serwer na lanie gdzie jakoś się bawiłem i zacząłem wykorzystywać komendy. Później nawet zabrałem się do otwarcia czegoś publicznego, ale chociaż konfiguracja (która jest w tym momencie dla mnie pestką) została w pełni przeze mnie zrealizowana to jakoś nie potrafiłem się zorganizować, żeby to utrzymać. No cóż trudno, miałem wiedzę i chciałem ją wykorzystać, toteż udało mi się i przez półtorej roku pełniłem obowiązki moderatora na jednym z naszych rodzimych serwerów (nie kręćcie się, że wam go nie podam, zawsze bywałem restrykcyjny wobec zasad). Tak więc znam wszystkie komendy (i uprawnienia) essentials, plotsquared (i innych działek?), pexa, world edita, world guarda i innych pomniejszych pluginów. Nie chwaląc się 6 lat stukania kilofem (lub łapką - jestem zwolennikiem creative) sprawiło, że jestem w tym całkiem niezły. W związku z tym jako, że zwykła gra mnie ludzi zajmę się jakąś nieuprzywilejowaną pomocą dla graczy, będąc jednym z nich. Tak chyba najszybciej przyjdzie mi się też z tym serwerem zapoznać. Znalazłem was na MCLiscie i obeznawszy się z nim, chyba postanawiam się tutaj zadokować. Nie będę gadał bzdur, widzimy się na serwerach, hej!
Witaj Serdecznie, i najlepszego z okazji urodzin. Polecam zapoznać się z regulaminem, o ile tego już nie zrobiłeś. Mam nadzieje że zostaniesz na dłużej, bo im więcej ogarniętych ludzi tym lepiej, w mojej opinii. Do Zobaczenia na Serwerze.
Witaj! Życzę Ci miłej gry na serwerze. W wolnej chwili zapoznaj się z Regulaminem Serwerów CraftApple Network.
Heej! Bardzo fajnie, że tak dużo napisałeś, bo miło mi się to czytało Oczywiście wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin! Mam pytanie: planujesz iść na jakieś studia związane z tym, czym się interesujesz? Tj. na reżyserię dźwięku, te sprawy? Sama kiedyś planowałam, ale z różnych czynników wyszło inaczej. Do zobaczenia na serwerze!
Witaj, Ignacy Życzę ci wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Myślę że będzie ci się dobrze grało na Craftapple a w wolnym czasie zapoznaj się z regulaminem . Ciekawe na jakim trybie będziesz grał oby na Survival No więc widzimy się na Serwerze
Jazminola... Straszymy Regulaminem B) Hayo!! Miłej gry na CA ^^ Zapoznaj się z regulaminem CA, abyś wiedział co i jak. Do zobaczenia w grze SnowS
Bardzo mi miło, że tak ciepło mnie przyjmujecie! Dziękuje też za życzenia urodzinowe. Odpowiadając na wasze wezwania - spokojnie, regulamin to pierwsza rzecz z która z reguły staram się oznajmić zanim cokolwiek zrobię. Jako tako jednak fajnie, że zwracacie na to uwagę, mimo wszystko odczułem pewną powagę w waszym podejściu do tematu - to lubię. Zaczepię się też o tryby gry - oczywiście bardzo chętnie gram na sky-blocku, jako że gra raczej jest tam w miarę spokojna. Survival też wpada mi w gust, jeśli jest oparty chociaż trochę na strukturze Freebuild, a jak będzie tutaj? Muszę się przekonać, szczerze nawet jeszcze nie byłem na wszystkich waszych serwerach. Moją perełką jednak pozostanie Creative, jako że z reguły mam dostęp do szerszego zakresu komend, a jak już napisałem - bardzo lubię je wykorzystywać. Nowez, wiesz właśnie ostatnio bardzo często się nad tym zastanawiam. Przede mną stoi teraz wybór szkoły średniej w związku z czym jeśli załapie się na mat-fiz to prosto po nim kieruje się na jedną z obecnie trzech uczelni oferujących właśnie reżyserię dźwięku. Postaram się was odwiedzić na serwerach w najbliższym czasie.