MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Podanie na pomocnika. [REUPLOAD]

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika ShyPoudy, 13 Marzec 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ShyPoudy

ShyPoudy [*]

Docenione treści:
    168
    Imię:
    Michał

Dokładny nick w grze:
    ShyPoudy

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej:
    W grze dziennie przebywam ok. 5 godzin (W zależności od codziennych obowiązków), najchętniej gram na Creative.

Data urodzenia:
    04.04.2002 rok

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja:
    2011 rok Wersja: BETA 1.6

Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple:
    2 lata temu.

Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum:
    Nie byłem karany.

Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple:
    Chciałbym ulepszać relacje między starszymi użytkownikami, a młodszymi. Czasami dochodzi między nimi do spięć, a przecież Minecraft jest dla każdego!

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik:
    Uprawnienia:
    /kick (nick) - wyrzuca gracza z serwera.
    /mute (nick) (czas np: 10min) - wycisza gracza na określony czas.
    Obowiązki:
    -Pomoc administracji w zachowaniu ładu i kultury na czacie,
    -Zgłaszanie wszelkich błędów/bugów/problemów administracji,
    -Pomoc nowym użytkownikom (komendy),
    -Uczestniczyć w dyskusjach (serwer/forum),
    -Dyspozycyjność (dodatkowe czynności wskazywane przez wyższą warstwę administracji).

Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem:
    Myślę, że człowiek powinien czasami spróbować czegoś nowego, czegoś w czym jest naprawdę dobry. Chciałbym także pomagać niektórym osobom w ich problemach/konfliktach w grze. Jestem pomysłowy.

W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty:
    Najpierw spróbuje załagodzić sytuację, sprawdzić kto ma rację, jeśli upomnienie nie pomoże będę zmuszony użyć komend.

Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi:
    Tak posiadam. Dobrze nawiązuje kontakty z ludźmi, staram się być zorganizowany, potrafię zachęcić ludzi do działania.

Opisz swoją osobę: Tutaj min. 5 rozbudowanych zdań.
    Cześć jestem Michał mam 14 lat i mieszkam w Rzeszowie.
    W mojej rodzinie jestem samcem-alfa. Mam dużo zainteresowań między innymi sport (pływanie, unihokej, jestem miłośnikiem gier komputerowych). Wrażliwy i odpowiedzialny, staram się każdą sprawę doprowadzać do końca. Nigdy nie używam wulgarnych słów, pomagam każdemu w potrzebie.

Określ swoją dyspozycyjność:
    Jestem dyspozycyjny 24/4, a na skype zawsze służę pomocą. (Skype: ardon162)

Umotywowanie podania:

Proszę pozytywnie rozpatrzeć moje podanie. Jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ Minecraft jest odskocznią od codzienności. Chciałbym poczuć, że robię naprawdę coś ważnego i dobrego. Nie wiem co mógłbym jeszcze dodać, proszę mi zaufać, a ja z mojej strony postaram się nie zawieźć waszego zaufania. ;-)

Pozdrawiam! ShyPoudy

Reklama
  2. RoyalSteve

RoyalSteve Użytkownik

Docenione treści:
    283
    Właśnie się zacząłem zastanawiać czy robić dramę, nie powiem z kim.
    Podanie jest ładnie napisane. W grze jesteś ale nie widziałem abyś pomagał może dlatego że pomagałeś akurat wtedy, kiedy byłem gdzie indziej.
    Co do aktywności na forum to nie jest tutaj różowo. Trochę słabiutko też jest tu:

Mamy ludzi którzy nie mają Skype (hehe to ja). Trochę krótko tu zawarłeś odpowiedź ale też się zapytam w którym dniu tygodnia nie jesteś że piszesz 24/6?

Plusy też są. Podanie jest ładnie napisane, a według mnie jesteś całkiem okej, pomimo iż spotkaliśmy się ze sobą raz czy dwa razy.
    Mogę być na małe tak, życzę powodzenia!

3. ٠•●◄CarLag►●•٠

Docenione treści:
    228
    Nie mam wiele do powiedzenia co do padania, ale wyczuwam małe kłamstwo z twoją datą rozpoczęcia gry na CraftApple, przeglądałem twoja podanie wcześniej i napisałeś ze grasz tu 1 rok, teraz nagle piszesz ze 2 lata, jak byś grał tu 2 lata wydaję mi sie że bym cie kojarzył chociaż trochę ponieważ sam gram tutaj jakies 3,5 roku. No ale każdy może sie czasami pomylić nie gram zbytnio na Creative, ostatnio to wogole na CraftApple nie gram :p.

Ps. Jak by ktoś się czepiał to mi jakoś nie zależy ile mam postów jak dla mnie to jest mało warta liczba.

4. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Witaj, ShyPoudy
    A więc do rzeczy:
    - Podanie ładne, estetyczne, czytelne
    - Aktywność na forum bardzo niska
    - W grze nigdy cię nie widziałem, gram na SV ;)
    - Staż newet długi o ile nie kłamiesz :p
    Niestety ale narazie jestem na NIE.

5. GallusXD

GallusXD Kozak

Docenione treści:
    120
    Witaj ShyPound!
    To zacznę od plusów <mam_pomysl>
    +Ladne i estetyczne podanie
    +Twoje podanie jest długie
    To teraz minusy :'(
    -Nie wiem, czy to kłamstwo z tym, że grasz 2 lata na CA, jeżeli w tamtym podanie napisałeś, że rok
    -Mało widuję cię na forum

To tyle odemnie, na
    NEUTRAL

6. ooo_

ooo_ Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Siemanko Michale

Jestem na TAK :D

Dlaczego : ?

Widzimy cię na serwerze :D

Fajne podanie :D

Czasami pomagasz :D

Jesteś Miły :D

Życzę ci powodzenia :D

Pozdrawiam Emtek <3 i ooo_ :x
    #Emotikonki

7. ShyPoudy

ShyPoudy [*]

Docenione treści:
    168
    PRZECZYTAJ! Dziękuję za wasze oceny! Gram na CraftApple od 2 lat, a dlaczego to nie jest kłamstwo?
    Ponieważ ja w 2015 zacząłem grę i nie dyskutowałem na czacie ani nie uczestniczyłem w życiu serwera (w 2015), bo po prostu nie byłem jeszcze na to gotowy. Na serwerze gram często, ale akurat wtedy kiedy może wy nie gracie. W podaniu napisałem też, że moja gra na serwerze zależy także od codziennych obowiązków. :)
    Niektórzy mnie widzieli, lecz nie chcą się czasami do tego przyznać ...

A co do aktywności na forum, to pojawiam się nie za często, ale na forum przebywam już naprawdę długo...

Wszystkie wasze odpowiedzi wezmę pod uwagę, czyli po prostu będę uczył się na swoich błedach, o których mnie poinformowali gracze serwera. :)

PS: I jeszcze dodam, że Ci co grają na innych trybach, nie są w stanie powiedzieć czy ja gram czy nie. :)

Reklama
  8. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Z twojej ostatniej wypowiedzi wynika, że nie uczestniczyłeś w życiu serwera. Wiesz, że to właśnie jest ważne w byciu pomocnikiem? Podobno grasz głównie na creative... Ciekawe, że cię nie widać. No ale przecież "nie uczestniczysz w życiu serwera". IMO to wyklucza twoją potencjalną aktywność jako kandydata na pomocnika.

Jakiś cytacik musiał być, tutaj mógłbyś pokazać raczej, jak poradziłbyś sobie z tym jako zwykły gracz, nie taki z rangą ekipy.

Jestem na nie.

A tak właściwie to jeszcze jedna sprawa.
    W jakim kontekście "weźmiesz pod uwagę"? Sugerujesz, że kto cię popierał, będzie uprzywilejowany względem regulaminu, jeśli zostaniesz pomocnikiem? Jak dla mnie to tak wygląda.

@dół: Nie uczestniczył, a on nie ma być aktywny tylko dlatego, że będzie mieć rangę. Aktywnym trzeba być cały czas, jeśli chce się zostać pomocnikiem. Myślisz, że nie myślę, jak coś piszę? A czytam BARDZO dobrze, 50 stron drobnego druku minimum dziennie.

9. ooo_

ooo_ Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Inevera przeczytaj dobrze ;/

nie dyskutowałem na czacie ani nie uczestniczyłem w życiu serwera

czy to nie jest przypadkiem zdanie w czasie przeszłym ?

hmm ?

10. DeGerold

DeGerold Użytkownik

Docenione treści:
    5
    Huehuehuehuehuehue.
    Nie na temat, a teraz tak do rzeczy, nie jednak nie, ten żart był zbyt mocny.
    Dobra już, do rzeczy:

Creative powiadasz? Witaj na moim terenie, Ta, widziałem cie parę razy, nie widuje żebyś przejawiał chęć pomocy, pomagasz mniej niż ja kiedy jestem w środku Poważnej Rozmowy/Roleplay'a.
    albo już jestem ślepy na starość.

Aktywność na forum do najlepszych nie należy.

Podanie ładne.

Gracz niekarany.

24/6? Którego dnia ciebie nie ma? a może to z obliczeń wynika że masz tyle czasu że łącznie nie masz czas na grę (W Teorii) przez jeden dzień?

Ostatnio nie mam ochoty na ocenianie podań oraz zachowania ludzi, nie czuje się z tym dobrze, więc nie będzie tutaj żadnej oceny.

11. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    Zazwyczaj staram się nie stosować w moich wypowiedziach cytatów, lecz dziś zrobię wyjątek i wskażę to co jest do poprawy.

Chcesz być pomocnikiem dlatego, żeby zapanowała przyjemna atmosfera?
    To zdanie zdecydowanie nie pasuje do tego pytania.
    Mógłbyś go użyć w punkcie "Co chciałbyś zmienić na Craftapple.pl?", a wtedy twoje zdanie mogłoby brzmieć tak:

Na Craftapple.pl chciałbym, aby między graczami zapanowała przyjemna atmosfera.

Tutaj już nawet nie muszę pisać o co mi chodzi, ponieważ większość graczy już się domyśliła.
    Przyszły pomocnik musi pierw pomagać, żeby otrzymać status POMOCNIKA.
    Po co Administracja ma przyjmować osobę która nie pomaga, ale pisze, że będzie pomagała?
    Skąd mamy pewność, iż tak będzie?

Skoro masz dużo ciekawych pomysłów, to mógłbyś się nimi podzielić tutaj w podaniu.
    Dzięki temu, dowiedzielibyśmy się czy na prawdę chcesz coś tu zmienić, a nie tylko otrzymać rangę, a graczy mieć w dalekim poważaniu.

To tyle jeżeli chodzi o poprawy.

Teraz tak na marginesie:

Chcesz się poczuć ważny, a jednocześnie pomagać innym i czerpać z tego satysfakcję?
    Mam dla ciebie wspaniałe rozwiązanie.

BĄDŹ WOLONTARIUSZEM I POMAGAJ INNYM, A NA PEWNO POCZUJESZ SIĘ DOCENIONY.

12. ShyPoudy

ShyPoudy [*]

Docenione treści:
    168
    Witaj ۞ ThunderBuddys ۞ ! Jestem bardzo wdzięczny za twoją odpowiedź i wskazanie mi co mam w sobie jeszcze poprawić! ;)

Wszystko ok ale nie zgadzam się z jednym cytatem.

Cytat:
    Tutaj już nawet nie muszę pisać o co mi chodzi, ponieważ większość graczy już się domyśliła.
    Przyszły pomocnik musi pierw pomagać, żeby otrzymać status POMOCNIKA.
    Po co Administracja ma przyjmować osobę która nie pomaga, ale pisze, że będzie pomagała?
    Skąd mamy pewność, iż tak będzie?

Więc tak, w połowie masz racje, a w połowie nie. Pozwól, że wypisze Ci argumenty:

- Widzę, że gracze rzadko potrzebują pomocy (Na CV), ponieważ każdy nie ma problemów z zalogowaniem się, a ja chciałbym pomóc w zwalczaniu wszelkiej netykiety i spamu. Owszem w budowaniu też mogę pomóc, ale nikt widocznie nie ma takiego zapotrzebowania! :),
    - Skąd masz pewność, że nie pomagam innym?

DZIĘKI! :)

13. Krzysio 2.0

Krzysio 2.0 Użytkownik

Docenione treści:
    6
    ShyPoudy

Może i masz racje, że gracze nie mają problemów z zalogowaniem się itp, lecz pomocnik oprócz pomagania na serwerze ma też obowiązek
    A twoja aktywność na forum jest prawie zerowa.

Pod sumując ShyPoudy udzielaj się na forum i na innych serwerach.

Ps.

Nabijanie postów pod swym podanie jest słabe

Miłego dnia :D

14. Xymor

Xymor Skrzydlaty

Docenione treści:
    101
    #OffTop
    Paranoja... to, że ktoś pomaga powinno jedynie plusować w przypadku kandydatury, a nie decydować o jej zaakceptowaniu. Skoro często porównuje się pomocnika do jakiejś pracy to proszę oto przykład:

Idę do restauracji jako kompletny random, wyrywam tacę kelnerowi po czym zaczynam przez kolejny miesiąc obsługiwać bez uprawnień gości. Idę po miesiącu do pracodawcy i składam u niego papiery:

Oczywiście przyjmiemy pana bo po mimo tego, że na chama wtrynił się pan w robotę naszego pracownika to wykazał się pan czymś tam.

To w takim razie po co to podanie? To na nie powinno się patrzeć w pierwszej kolejności, dopiero potem na dodatki typu "pomaga", "udziela się"...

Poza tym, można zawsze takiego pomocnika, który nic nie robi, bez problemu zdegradować i tyle.

Obowiązki pomocnika to obowiązki POMOCNIKA, a nie kandydata na stanowisko pomocnika.

#KoniecOffTop

A teraz podanie. Tu już krócej bo w sumie nie ma aż takich błędów jak przy większości. Dałbym chłopakowi szansę.

A to nie ty nagrywałeś ostatnio na "jutubie"?

15. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Niestety fakt, iż nikt nie kojarzy abyś pomagał Graczom przekreśla Twoją szansę na dołączenie do Ekipy.

Pograj na CraftApple kolejny miesiąc. Daj się poznać innym Graczom. Wpadnij na TS. Zwiększ swoją aktywność na Forum. Udowodnij, iż naprawdę "lubisz pomagać".

Znajdź chwilę na zapoznanie się z Regulaminem, Uprawnieniami i Obowiązkami Pomocnika, oraz Wzorem Podania.

A jeśli po miesiącu nadal będziesz chciał zostać Pomocnikiem, to napisz Podanie i zobaczymy.

Pamiętaj, Administracja posiada multikonta. Nigdy nie wiesz gdy patrzymy.

Kandydatura odrzucona.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę