Cześć, witam, dzień dobry! [raczej dobry wieczór, no ale co tam ;/] Jestem Świeżym nabytkiem tej społeczności, i myślę że zagrzeje tutaj miejsce na dłużej B) Jak już pewnie ktoś zauważył , napisałam tytuł w trzech różnych językach - mianowicie po Chińsku, Angielsku i Hiszpańsku. Jeżeli ktoś zapyta: "Po Co?" jedynie mogę powiedzieć, że napisałam te proste słowa w tych trzech językach [czy prostych kwestia gustu] żeby dać temu powitaniu oryginalności, i żeby się różniło od innych. ------------------------------------------- Moja Osoba: Nazywam się Milena, we Wrześniu kończę 14 lat, więc można to uznać już za "Poważny" Wiek. Jestem osobą towarzyską, miłą i uprzejmą [Mam nadzieje, że te cechy mi się tu przydadzą do nawiązania jakiejkolwiek znajomości] Mieszkam w Centrum Katowic, pod koniec Sierpnia przeprowadzam się jednak na Podlesie. [To też dzielnica Katowic, jak np. Ligota, Murcki czy Kostuchna] Jestem miłośniczką zwierząt, nawet sama posiadam cudnego Pekińczyka <3 Jest Przekochany, i mam nadzieję że będzie mi towarzyszył jak najdłużej. Sama byłam już parę razy na serwerze, lecz miałam krótką przerwę spowodowaną braku routera, czy internetu. Mam nadzieję że będą mi tu towarzyszyli wspaniali ludzie <3 Serdeczne Pozdrowienia, ColdGreenEyez
Więc tak - Szukałam jakiegoś zajęcia do zagospodarowania czasu, lecz wpadłam na pomysł, żeby zagrać ze znajomymi, a one poleciły mi właśnie ten serwer, wiec pomyślałam dlaczego by nie spróbować tu chwile pograć? Jednak myślę że będę tu przez dłuższy czas Mam jednak jedno pytanie - gdzie można skonfigurować swój forumowy profil? Kiedy Go Ostatnio Aktualizowałam, wszystko się po przestawiało. Kolejne pytanie - gdzie można znaleźć regulamin korzystania z usług Craft Apple?
Już mówię, tutaj regulamin (trzecia rubryka pod karczmą): https://craftapple.pl/regulaminy/22-08-2015-regulamin.pdf Forumowy profil aktualizujesz tak: Na górze masz zakładki storna główna, forum, karczma itp. Nad karczmą masz nazwę twojego profilu, klikasz i możesz zmieniać awatar, sygnaturę, zmienić hasło, ogólnie zarządzać całym profilem. Takie pytanko, jak nazywają się na serwerze twoi znajomi? Ps. Bardzo oryginalny nick
Regulamin: https://craftapple.pl/forum/link-forums/regulamin.80/ Awatar zmienisz klikając na swój profil na tym brązowym pasku. Kiedy to zrobiszbyło, znajdziesz zakładkę "Awatar". Reszty się domyślisz
Ślicznie dziękuje za odpowiedzi na zadane przeze mnie pytania Zapoznałam się już z regulaminem sieci Craft Apple Network, więc mam nadzieję że jedynie z moich obowiązków pozostaje mi się tu dobrze bawić :> Jeszcze raz bardzo dziękuje za zapoznanie mnie z regulaminem jak i również z możliwościami ewentualnych zmian na forumowym koncie. ------------------------------------ To co? Jesteśmy w Kontakcie? Widzimy się w grze ------------------------------------ Serdeczne pozdrowienia, ColdGreenEyez
Hmmm... Trudno określić ponieważ chciałabym zbadać całkowitą zawartość serwera Ale myślę, że pozostanę przy propozycji 2 serwerów - Creative i Survival, z takiego powodu iż wydają się najbardziej sympatyczne, ale również na pewno nie będę się tam nudzić. Jednakże serwer Sky Wars też wygląda obiecująco
Jeszcze raz przepraszam, za te "nabijanie postów na siłę" jednak mam nadzieję, że będziecie wyrozumiali, i wybaczycie mi to że jestem tą nową, i o wszystko się pytam. Przejdźmy więc do moich pytań - --------------------------------------------------- I. Gdzie można znaleźć informacje dotyczące takich pytań ? "Jak Się Wkleja Grafiki do wątków by były widoczne już bez klikania w link?" [Pytam się o to jedynie rutynowo, by oszczędzić kolejnych pytań ze swojej strony by nie wywołać nikomu nie potrzebnego spamu] II. Lecimy z kolejnym - czy na wklejanie cytatów istnieje jakaś komenda, czy to moja ślepota sprawia, że nie widzę jak się to robi? [ślepota w znaczeniu takim, iż noszę okulary i nie dostrzegam BARDZO, ale to BARDZO niewielkich przycisków jak np. Wcięcie tekstu czy inne maleństwo.] III. [Trzecie, i chyba na obecną chwilę ostatnie] - Kolejna kwestia dotycząca grafiki, ale tym razem w sygnaturze. czy trzeba wkleić w sygnaturę link do grafiki, czy też ją pobrać i tam wkleić? --------------------------------------------------- Bardzo dziękuje za poświęcony mi czas jak również za wyczekiwane odpowiedzi w powyższych wątkach Serdeczne pozdrowienia, ColdGreenEyez
I. Gdzie można znaleźć informacje dotyczące takich pytań ? "Jak Się Wkleja Grafiki do wątków by były widoczne już bez klikania w link?" [Pytam się o to jedynie rutynowo, by oszczędzić kolejnych pytań ze swojej strony by nie wywołać nikomu nie potrzebnego spamu] Pewnie gracze mają na to inne sposoby, ja podam Ci mój. 1. Wchodzisz na -> tą stronę <- 2. Wybierasz rozmiar, jaki ma mieć zdjęcie/a oraz czas, po jakim ma wygasnąć, a na końcu klikasz ,,Wybierz zdjęcia". 3. Następnie po wybraniu zdjęć kopiujesz hotlink dla for i tutaj wklejasz. II. Lecimy z kolejnym - czy na wklejanie cytatów istnieje jakaś komenda, czy to moja ślepota sprawia, że nie widzę jak się to robi? [ślepota w znaczeniu takim, iż noszę okulary i nie dostrzegam BARDZO, ale to BARDZO niewielkich przycisków jak np. Wcięcie tekstu czy inne maleństwo.] Wklejasz tekst, który chcesz zacytować, a następnie przed nim piszesz i zakańczasz go . Przykład: III. [Trzecie, i chyba na obecną chwilę ostatnie] - Kolejna kwestia dotycząca grafiki, ale tym razem w sygnaturze. czy trzeba wkleić w sygnaturę link do grafiki, czy też ją pobrać i tam wkleić? Tak samo jak w numerze I.
Witaj w naszym gronie Mileno! Mam nadzieję, że będziesz się tutaj świetnie bawić i może spotkasz ludzi, z którymi nawiążesz bliższe kontakty. Nie zapominaj jednak o życiu realnym i o swoich zainteresowaniach, (jeżeli takie posiadasz), a jeżeli takich nie masz, życzę ci znalezienia pasji. Nie byłbym sobą jeżeli nie poprawiłbym błędu w wypowiedzi. Zwrotu "Nazywam się" stosuje się w przypadku podania imienia i nazwiska, a jeżeli chesz poinformować rozmówcę tylko o swoim imieniu, stosuje się wyrażenie "Mam na imię" inaczej jest to błąd. Nie traktuj poprawy błędu jako ataku na twoją osobę, ale jako cenną lekcję, ponieważ wszyscy uczymy się całe życie! Jako dinozaur na serwerze z prawie 4 letnim stażem, nie mogę ci życzyć nic więcej jak dobrej zabawy i spotkania zgranej ekipy, z którą będzie się grać lepiej. Sam dobrze tego doświadczyłem, gra samemu to nie to samo co z innymi, niestety moja paczka się rozleciała, a ja tylko trzymam kciuki, żebyś ze swoją trzymała jak najdłużej. Do zobaczenia (może) w grze!
@MsKornel , bardzo dziękuje za poprawę, i w żadnym wypadku nie czuje się urażona. Co do tego jak się przedstawiłam, widać że nie jestem mistrzynią Polskiego, ale też nie można powiedzieć że na każdym kroku popełniam gafy, czy inne błędy. W żadnym razie jej nigdy nie przyjęła bym jako uraza, bądź napaść na mnie. Posiadam pewien dystans do siebie, który powoduje że przysłowiowo takie rzeczy "wiszą mi" bądź nie zwracam na nie uwagi. Postaram się używać przedstawionego przez ciebie zwrotu, bo na pewno w niedalekiej przyszłości jak i teraz przyda. -------- Serdeczne Pozdrowienia, ColdGreenEyez
Hei Gerl. Miłej gry na tym polecanym przez samego mnie serwerze (Za dużo pewbości siebie :>). Kilka pytań <-> Creative, Survival czy SkyBlock? Ulubiony kraj? Masz rodzeństwo? A jakie lody lubisz? (Hehe ja wiem o czym.pomyślałeś/aś) Polubiłaś mnie? Pozdrawiam
"Hai Boi" Więc tak - 1. Przeważnie Creative, ale ostatnio wybudowałam ziemianke na survivalu (na którą zresztą bardzo serdecznie zapraszam), ale jak już powyżej wspominałam mam zamiar "obczaić" wszystkie tryby 2. Korea Płn. (NIGDY, W ŻADNYM WYPADKU.) Włochy 3. W drodze B) 4. O smaku Pomarańczy. 5. Hmm... wydajesz się sympatyczny, a fakt że lubie poznawać nowych znajomych są wystarczające by nawiązać znajomość --------------- Serdeczne pozdrowienia, ColdGreenEyez
Rutynowy test, czy dobrze wpisuje cytat. Edit #1 - Jeszcze raz bardzo dziękuje za powiadomienie o komendzie. ------ Serdeczne Pozdrowienia, ColdGreenEyez
Na gumisia, kolejna osoba z takim awatarem.. Witaj na serwerze, życzę ci wielu miłych godzin spędzonych na serwerze ^^ Ciao, vi auguro molte ore piacevoli trascorse sul server ^^ (A też wstrzelę sobie coś w innym języku) (A i może zadam też kilka pytań jak Royal) 1. Ulubione zwierzę ? 2. Lubisz masło ? 3. Lubisz Gumisie ? 4. Jakie języki znasz ? 5. Masz jakąś ksywkę ? 6. Lubisz masło ? (musiałem) Edit1: Royal nie podrywaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Psy [Golden'y, Pekinczyki, Husky] 2. Uwielbiam 3. Lubie Haribo B) 4. Angielski, Niemiecki i również uczę się Hiszpańskiego. [Zawsze może się przydać] 5. Niee bardzo ;E 6. Orzechowe z Wielkiej Brytanii.