MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Podanie] Negative_Salad

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika Negative_Salad, 2 Kwiecień 2018.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Negative_Salad

Negative_Salad Czlowiek bez ambicjii w internecie(◍•ᴗ•◍)

Docenione treści:
    38
    Imię:
    Błażej.

Dokładny nick w grze:
    Moim nickiem w grze jest Negative_Salad.

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej:
    Najchętniej gram na Survivalu,tryb OpenCreative też jest interesujący i czasami na nim pogrywam.
    W poniedziałek wtorek oraz czwartek około 4 godzin,w środę natomiast 5. W weekendy aż do 7 godzin. Chociaż wiadomo że mogą zdarzyć się dni, w których mnie w ogóle nie będzie, bo coś mi wypadnie.

Data urodzenia:
    Urodziłem się 17 grudnia 2004 roku.

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja:
    2015 rok. Wersja minecraft 1.8.

Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple:
    2015 rok.

Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na Serwerze gry lub Forum:
    Niestety byłem karany za netykietę.

Czy posiadasz rangę PREMIUM na CraftApple:
    Posiadałem rangę PREMIUM.

Czy składałeś/składałaś wcześniej Podanie na Pomocnika CraftApple?
    Wcześniej nie składałem podania.

Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple:
    Zmienić chciałbym zachowanie graczy, ale jak wiadomo nie zawsze się uda.
    Usunąłbym także tryb Creative [Stary] ponieważ nikt tam nie gra i tylko "zaśmieca" serwer.

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada Pomocnik:
    Uprawnienia:

/tempmute <nick> <czas> <powód> - Tymczasowe wyciszenie.

/unmute <nick> - zdejmuje wyciszenie.

/kick <nick> <powód> - wyrzucenie Gracza z serwera.

Obowiązki:

Pomagać Moderatorom w ogarnianiu czatu.

Zgłaszać wszelkie problemy do ViceAdministratora lub Administratora.

Pomagać Graczom w ich problemach, wyjaśniać nazwy i działanie komend.

Uczestniczyć w rozwijaniu się Serwera i dyskusjach na Forum.

Zbierać dowody podczas Karania.

Być dyspozycyjnym.

Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać Pomocnikiem:
    Chciałbym zostać pomocnikiem ponieważ:
    - Lubię pomagać choćby w podawaniu nowym graczom podstawowych komend.
    - Chciałbym móc łagodzić konflikty.

Opisz w jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty:
    Wysłuchuję obydwu stron, szukam świadków zdarzenia. Bo rozmowie udzielam pouczenia/należnej kary.

Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi:
    Moim zdaniem tak.

Opisz swoją osobę: Tutaj min. 5 rozbudowanych zdań.
    Mam na imię Błażej, mam 14 lat. Moimi zainteresowaniami są napewno Historia, Geografia oraz J.Angielski.
    Bardzo lubię jedzenie, gotowanie czyli Gastronomię/Kulinaria.
    Nie lubię osób fałszywych.
    Uwielbiam zwierzęta i nie mogę patrzeć na ludzi którzy je krzywdzą.
    Lubię słuchać muzyki Pop oraz moim ulubionym kolorem jest kolor zielony.
    Bardzo lubię wychodzić ze znajomymi choćby do centrum handlowego.

Co najbardziej podoba Ci się w grze Minecraft:
    W prostej grze zwanej "Minecraft" najbardziej mi się podoba to że można zbudować to co się chce, można się wykazać. A na serwach np CraftApple można się pochwalić swoimi budowlami przed innymi.

Określ swoją dyspozycyjność:
    - Facebook
    - Steam
    - Origin
    - Discord
    Myślę że to wystarcza by zapewnić innym graczom pomoc.

Umotywowanie podania:
    Gdybym był pomocnikiem, starałbym się, aby każdy czuł się na serwerze jak najlepiej, zapewniłbym nowym graczom wsparcie podczas rozgrywki, ale nie tylko im.

Serdecznie zapraszam do wyrażenia swojej opinii na temat mojej kandytatury.

• Nie lubię Nie lubię x 2
    • Burak Burak x 2
    • Lista
    #1 Negative_Salad, 2 Kwiecień 2018
    Ostatnio modyfikowano: 2 Kwiecień 2018
    Reklama
  2. MCKAWKA

MCKAWKA Infomatyk, montażysta, fotograf

Docenione treści:
    3
    Ogólnie Negative jest miłym i dosyć kulturalnym graczem. Gdy ktoś potrzebował pomocy ekipy podczas jej nieobecności, Salad spytał, jaki ta osoba ma problem i próbowali go razem rozwiązać.
    Jak na 14 lat jest dosyć dojrzały, pomimo iż wiadomo, widać w nim nastolatka.
    Dosyć szybko nawiązuje kontakty, ale ufa tym, którzy na to zasługują.
    Wstępnie wstrzymuje swój osąd ze względu na przewinienia Salada.

3. 1854

1854 Użytkownik

Docenione treści:
    9
    Błażeju, jesteś uprzejmy, kulturalny i nie klniesz na chacie co bardzo mi imponuje, gdyż niektórzy na prawdę potrafią nieźle dowalić/sprowokować. Ty zachowujesz zimną krew. Pomagasz i jesteś dobrym Graczem.
    Na razie musiałabym Cię bliżej poznać, aby ocenić i zobaczyć Twą aktywność w grze.
    Na razie się wstrzymuję.

4. Feroxer1

Feroxer1 Użytkownik

Docenione treści:
    52
    Wady:

1.Nie poświęciłeś wystarczająco dużo czasu na napisanie podania. Podanie jest za krótkie.

2.Nie jesteś aktywny na forum.

3.
    - Nie masz żadnego wpływu na zachowanie się graczy w danym momencie ponieważ gracz sam decyduje co zrobi. Ty jedynie możesz zmazywać skutki złego zachowania lub ukarać gracza.

4.
    - Za mało informacji.

5.
    - To nie jest umotywowanie podania.

umotywować - podać motywy czegoś, uzasadnić coś / istnienie czegoś

• Burak Burak x 2
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Lista
    #4 Feroxer1, 2 Kwiecień 2018
  5. ila2120

ila2120 Użytkownik

Docenione treści:
    13
    Błażej jest bardzo dobry w rozwiązywaniu konfliktów, jest kulturalny.
    Błażeja już zdążyłam trochę bliżej poznać, to on mi pokazał wasz server, za co z całego serca mu dziękuje.
    Myślę ze był by dobrym Pomocnikiem.

6. Negative_Salad

Docenione treści:
    38
    Będe starał się być coraz aktywniejszy na forum.
    Nie dosłownie. Mówię o czymś w stylu żeby gracza "x" uspokoić.
    Podanie pisałem długo, to że jest dla ciebie krótkie nie znaczy że dla innych też.

• Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 1
    • Burak Burak x 1
    • Lista
  7. R_A_P_3_R

R_A_P_3_R ✯Biznesmen✯
    Członek Ekipy ViceAdministrator

Docenione treści:
    843
    Witaj Błażeju,

Wiem, że jeśli byś chciał to byś zrobił o wiele lepsze Podanie, bo jesteś nawet ambitnym chłopcem i stać Cię. Według mnie troszkę za mało czasu poswięciłeś na nie.

Nie ukrywam bo jakaś tam pomoc płynie z Twojej strony, ale dość mocno Sobie zaszkodziłeś Netykietą za którą jak dobrze pamiętam miałeś nawet mute i co najgorsza, było to niedawno.
    Ale mówiąć szczerze o wiele za wcześnie napisałeś te Podanie na Pomocnika.
    Na chwilę obecną jestem na NIE.

Reklama
  8. OldAngelMatthew

OldAngelMatthew Użytkownik

Docenione treści:
    268
    Czasem nie kogoś innego?
    Tam pisze czy posiadasz, a nie czy posiadałeś, więc po co to?
    XDDD
    Myślałem że GTA 5
    Powiem tak
    Gdy napisałeś na sv, że chcesz napisać/napisałeś podanie to ja napisałem,że nie pomagasz, twoją odpowiedzią było, że pomagasz ale nie mnie. To teraz pytanie niby tak każdemu pomagasz, a tego nie widzę? Dzisiaj byłem na serwie 1-3 godz i jakoś nie zauważyłem z twojej strony pomocy.
    Podanie spoczko, widać postarałeś się.
    Teraz mi napiszesz (jak to na serwie) , że to nienawiść i dlatego jestem na nie, bo cię zabijam na pvp i ciebie nie lubię :)
    Popomagaj, posiedź trochę na forum i napisz podanie za 1 miesiąc i zobaczymy
    Narazie na NIE
    Śmieszek na koniec :)

• Zabawne Zabawne x 4
    • Burak Burak x 2
    • Lista
  9. Negative_Salad

Docenione treści:
    38
    Starałem się pisać pełnymi zdaniami, a nie np. "nie","tak".

10. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    Witaj!
    Jak zwykle, przed wypowiedzią sprawdzam czy dany kandydat zna podstawowe informacje, odpowiedziałeś na większość pytań dobrze.
    Aktywność na forum niska, podanie estetyczne ale ciut za krótkie. Postanowiłem wbić na mk i sprawdzić, czy zerkasz na czat. Niestety, tutaj było słabiutko, nie często zerkasz na czat i odpowiedziałeś na 1 z 5 pytań.
    Moim zdaniem powinieneś spróbować za miesiąc, te 30 dni poświęcić na zwiększenie aktywności na forum.
    Aktualnie wstrzymam się od oceny.

11. OldAngelMatthew

OldAngelMatthew Użytkownik

Docenione treści:
    268
    Zrobię to za Raperka :)
    Nie pisz bezsensownych postów :D
    Możesz napisać takie rzeczy na priv :)

• Zabawne Zabawne x 2
    • Lista
    #11 OldAngelMatthew, 2 Kwiecień 2018
  12. _Zyraf_

_Zyraf_ Żyraf

Docenione treści:
    349
    Cześć Błażej skometuje twoje podanie bez jakiś cytatów tylko dam swoją opinię.
    Jak dla mnie pomagasz jak nie ma kogoś z ekipy to fakt próbujesz uspokoić to fakt jednak bardziej mi chodzi o to, że jak dla mnie powinieneś jeszcze poczekać, ponieważ na więcej Cię stać. Ujme sie cytatem od Rapera. (Nie zacytuje go, że to napisał Raper, ponieważ z telefonu trochę mi ciężej).
    „Ale mówiąc szczerze o wiele za wcześnie napisałeś te Podanie na Pomocnika”.
    W tej chwili jestem na NIE. Mam nadzieję, że za miesiąc zobaczę jeszcze raz Podanie (jeżeli w tym nie przyjmą) i będę mógł dać na tak.
    Życzę miłej nocy.
    Pozdrawiam Skyraf

Ps. Na przyszłość w pierwszym pytaniu Imię napisałeś „Mam na imię Błażej” czyli mówisz, że twoje imię brzmi Mam na imię Błażej.

• Lista
  13. Panstachu321

Panstachu321 Użytkownik

Docenione treści:
    37
    Jestem na tak.

Podanie ładnie napisane
    Nie ma zwykłych "tak" lub "nie"
    Widać w grze że pomagasz ale tak trochu słabo , więc postaraj się bardziej ;)
    Jesteś często aktywny i ogólnie fajna osóbka z Ciebie :)

Pozdrawiam

14. Kalaklol

Kalaklol Kłak

Docenione treści:
    163
    • Nabijanie postów
    tak srednio ze zdaniami ale nie powiem czy tak czy nie

15. JumiToJa

JumiToJa Użytkownik

Docenione treści:
    47
    Kropka zbedna.

Nie tworz zdan tam, gdzie sa one zbedne. Zwykle podanie swojego nick'u jest wystarczajace.

Dopisek o tym, iz dany tryb jest dla Ciebie interesujacy jest zbedny. "Najchetniej gram na xxx, aczkolwiek na yyy rowniez bywam." w zupelnosci wystarczy. Zamiast wymieniac dni napisalabym cos w stylu "W dni powszednie bywam na serwerze okolo 4 godziny. Wyjatkiem jest jednak sroda, podczas ktorej moj byt na serwerze wydluzony jest o godzine. Z kolei w weekendy mozna mnie spotkac na serwerze az przez 7 godzin." Doczepie sie do tego, iz pominales piatek. Dopisek, o nieobecnosciach zwiazanych z naglymi wypadkami jest iscie zbedny. Wszyscy jestesmy ludzmi i oczywista rzecza jest to, ze na wiekszosc rzeczy dziejacych sie wokol nas nie mamy wplywu, a klocki sa rzecza mniej istotna niz my, najblizsi etc.

Ani to ladne zdanie, ani ladne wymienie, ani ladne podanie informacji. Najlepiej wygladaloby to w prostym zdaniu "W Minecraft'a zaczalem grac w xxx roku na wersji yyy."

Kropka zbedna.

W jaki sposob? Kick? Mute? Tempban? Permban? Mamy sie domyslac? To jest podstawowa i wbrew pozorom bardzo istotna informacja. Tak jak osobe z kick'iem na koncie do Ekipy mozna przyjac, tak osobe z permban'em juz nie bardzo.

Liczy sie to co jest teraz, dlatego pierwszorzedne odpowiedz ma dotyczyc terazniejszosci. Dopiero w kolejnej czesci zdania albo nawet w odrebnym zdaniu mozesz dopisac, iz w przeszlosci byles posiadaczem takowej rangi.

Zapozyczanie tresci pytania do odpowiedzi jest na poziomie conajwyzej 4 klasy. Pomijajac juz to, iz zwykle suche zapozyczenie nawet ladnie nie brzmi podanie ma byc rzecza oficjalna, a zarazem osobista. Powinienes w kazdy mozliwy sposob pokazac swoja osobe, nawet poprzez skladnie zdan czy tez zasob slownictwa. W pytaniach, gdzie odpowiedzia mogloby byc zwykle tak/nie warto umiescic jedno z ow slow na poczatku odpowiedzi. Brzmi to wiele ladniej, a czytelnik juz po pierwszym slowie zna interesujacy go fakt.

Zmienic zachowanie graczy chcialby kazdy. Nawet sam XInfiniterX. Jestesmy ludzmi i chcac nie chcac z a w s z e bedziemy mieli jakies "ale" co do drugiej osoby. Taka nasza natura - jestesmy inni, inaczej patrzymy na swiat. Nawet jakbys znalazl ludzi o identycznej orientacji, identyczej religii, identycznych pogladach politycznych, identycznym guscie etc. kazdy z nich mialby chociazby najmniejsze "ale" co do drugiej strony. Dlatego pisanie, iz zmienilbys zachowanie graczy jest iscie zbedne - jest to i rzecz oczywista, i rzecz nieosiagalna.

Kopiuj + Wklej. Nawet nie starales sie sprawic wrazenia, iz pisales to samodzielnie... Podanie jest pismem oficjalnym na poziomie chociazby CV, w ktorym za plagiat wylecialbys na zbity pysk, a Twoja reputacja poszlaby w dol rowniez u sasiednich/zaprzyjaznionych firm. Jakby sie pracodawca i wlasciciel splagiatowanej rzeczy zawzieli to bys nawet prawnie za to odpowiedzial. Za granica mozna sie rowniez spotkac z zasada, iz za najmniejszy plagiat w zadaniu domowym jest sie wyrzucanym ze szkoly. Kiedy do was w koncu dotrze, jak powazna, a zarazem bezczelna rzecza jest plagiat? Meh...

Pomijajac juz to, iz argumenty sa przerazliwie slabe duzo ladniej wygladalyby w zdaniu bez wymieniania. Samo wymienianie z kilkoma, dosc istotnymi bledami - kazdy podpunkt powinien zaczynac sie mala litera, a konczyc przecinkiem/srednikiem, wyjatkiem jest ostatni podpunkt (zakladajac, iz wymienianie jest ostatnia czescia zdania), ktory powinien byc zakonczony kropka.

Bardzo okrojony opis. Doczepie sie rowniez do tego, iz brakuje tam iscie podstawowych dzialan, np uspokojenie graczy, zebranie dowodow, proba dojscia do porozumienia miedzy nimi.

Odpowiadajac na pytania tego typu musisz byc pewny swojej odpowiedzi. Slowa "moim zdaniem tak", "tak mysle", "wydaje mi sie, ze tak" niezbyt to ukazuja. Wskazane wrecz jest rowniez uargumentowac ow odpowiedzi, bo powiedziedz, iz cos sie umie/posiada potrafi nawet dwulatek.

Dla poprawienia estetyki podania mogles wyrzucic informacje o wymaganej ilosci zdan. Z jakiej racji slowa pokroju "historia", "gastronopie", "pop" napisane sa z wielkiej litery? Jest to niemaly blad ortograficzny. W samym opiscie brakuje tego, co najwazniejsze - Twojego usposobienia, charakteru etc. Co da Administracji znajomosc Twojego ulubionego koloru? Nic. Ich interesuje to, czy jestes osoba introwertyczna, czy ekstawertyczna, spokojna, czy wybuchowa, wygadana, czy cicha etc. Wypadaloby rowniez uargumentowac chociazby czesc podanych cech.

Do pisowni nazw gier nie uzywa sie cudzyslowiu, a po prostu wielkiej litery. Pytanie dotyczylo tego, co podoba Ci sie w grze Minecraft, a nie na serwerach Minecraft, o czym napisales bardzo malo. Nie trzeba tu wymieniac 10 rzeczy, ale spokojnie mozna sie rozpisac.

Co FB? Co Steam? Co Origin? Mamy sie domyslac? Brakuje rowniez godzin, w ktorych mozna sie z Toba skontaktowac/poprosic Cie o pomoc. Dopisek "Mysle ze to wystarcza [...]" zbedny.

Skoro "nie tylko im" to komu jeszcze? Malo dopracowana wypowiedz. Spokojnie moglbys sie rozpisac i podac zdecydowanie wiecej argumentow. Kwestia przylozenia sie i poswiecenia temu odrobine wiecej czasu.

Na maturze tez bedziesz "serdecznie zapraszal" egzaminatorow do oceny Twojej pracy?

Samo podanie ladne, aczkolwiek przerazliwie krotkie. Mogles sie zdecydowanie bardziej rozpisac, wyczerpac temat. Wkradlo sie do niego troche bledow (w szczegolnosci interpunkcyjnych) oraz kilka niedopatrzen, dziur. Uprawnienia i obowiazki Pomocnika przekopiowane prawie ze 1:1 - lenistwo, czy brak znajomosci ich? Sposob na zalagodzenie konfliktu opisany zdecydowanie za krotko, przez co trudno mi stwierdzic, czy mialby on jakiekolwiek szanse na powodzenie. Na forum rzeczywiscie, jestes dosc aktywny, aczkolwiek w grze widzialam Cie tylko kilka razy, podczas ktorych nie zawsze pomagales.

Na ten moment wstrzymuje sie od glosu. Popraw swoja aktynowsc w grze, pokaz, iz zalezy Ci na tym serwerze i stanowisku Pomocnika. Minimalne zwiekszenie aktywnosci na forum rowniez na zle Ci nie wyjdzie. Popracuj porzadnie nad podaniem, dopnij je na ostatni guzik, zszyj nawet najmniejsze dziurki - znajdz wiecej pomyslow na zmiany w CraftApple, pokaz, iz chcesz by ten serwer sie rozwijal, popracuj nad umotywowaniem, uargumentowaniem swojej kandydatury i przyszlosciowego bytu w Ekipie, sporzadz porzadny, wyczerpujacy opis swojego usposobienia, charakteru i wroc za miesiac, a byc moze popre Twoja kandydature.

• Lubię To x 3
    • Nie lubię x 1
    • Zgadzam Się x 1
    • Zwycięzca x 1
    • Burak x 1
    • Lista
    #15 JumiToJa, 4 Kwiecień 2018
    Ostatnio modyfikowano: 5 Kwiecień 2018
  16. smoollberry

smoollberry aka snows
    Członek Ekipy Moderator

Docenione treści:
    740
    Witaj,

Widuję Cię na serwerze, ale nie pomagasz.

Dostałeś "kilka" kicków + mute za Netykietę, czego jestem świadkiem.

Uważam, że powinieneś jeszcze poczekać i za ten czas pomagać.

Jestem na nie.

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 3
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
  17. _Jihad Arab

_Jihad Arab Użytkownik

Docenione treści:
    64
    Jesteś zbyt często karany, często widziane są u ciebie kicki za netykiete a nawet mute się zdarza.

Ogromne NIE

• Burak Burak x 4
    • Lubię To Lubię To x 2
    • Lista
  18. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Niestety fakt, iż nie potrafisz wykazać się cierpliwością ws. rozpatrzenia Twojego Podania każe nam wątpić w to, że będziesz w stanie wykazać się nią w stosunku do Graczy wymagających Pomocy, a to przekreśla Twoją szansę na dołączenie do Ekipy.

Pograj na CraftApple kolejny miesiąc. Zwiększ swoją aktywność na Forum. Udowodnij, iż naprawdę "lubisz pomagać".

Znajdź chwilę na zapoznanie się z Regulaminem, Uprawnieniami i Obowiązkami Pomocnika, oraz Wzorem Podania. Zapoznaj się z praktycznymi poradami nt. pisania Podania.

A jeśli po miesiącu nadal będziesz chciał zostać Pomocnikiem, to napisz Podanie i zobaczymy.

Pamiętaj, Administracja posiada multikonta. Nigdy nie wiesz gdy patrzymy.

Kandydatura odrzucona.

• Zwycięzca Zwycięzca x 4
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Nie lubię Nie lubię x 1
    • Lista
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę