MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Podanie] MrHanoh

Discussion in 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' started by Hanoh, 29 March 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Hanoh

Hanoh Użytkownik

Imię: Filip

Dokładny nick w grze: MrHanoh.

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Staram się tyle ile mogę czyli około 3/4godz dziennie. Przebywam najczęściej na OpenCreative i od jakiegoś czasu zacząłem grać na Survivalu.

Data urodzenia: 17.08.2005r.

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Lipiec 2014r. Wersja 1.7.2.

Przybliżona data rozpoczęcia gry na CraftApple: Wrzesień/Październik 2015r.

Czy byłeś karany na serwerze gry lub forum: Był to Ban tymczasowy.

Czy posiadasz rangę Premium na sewerze: Tak

Co chciałbyś zmienić na CraftApple: Na ten czas jest mi bardzo ciężko to powiedzieć, ponieważ na tą chwilę nie widzę z mojej strony, żadnych błędów na CraftApple.

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada Pomocnik:

Obowiązki:

-Pomagać graczom w wszelkich sytuacjach i wyjaśnianie im danych komend.
    -Pomagać Moderatorą w ogarnianiu czatu.
    -Wszelkie błędy/problemy związane z serwerem zgłaszać do ViceAdministratora i Administratora.
    -Uczestniczyć w naradach i dyskusjach zarazem w życiu serwera.
    -Zbierać właściwe dowody, żeby nie ukarać osoby niewinnej.
    -Wykonywać wszelkie dodatkowe obowiązki wyznaczone przez Administratora lub Moderatora.

Uprawnienia:
    -Kick gracz [powód], Wyrzuca danego gracza z serwera.
    -Tempmute gracz [Czas np. 1godz.] [Powód], Wycisza gracza na określony czas.
    -Unmute gracz, zdejmuje karę.

Dlaczego chciałbyś zostać pomocnikiem:
    Chciałbym zostać Pomocnikiem, ponieważ jestem doświadczonym graczem Minecrafta i lubię przebywać na CraftApple, jak już pisałem najczęściej bywam na trybie OpenCreative, ale wchodzę również na Survival. Chciałbym również by serwer szedł do przodu i był coraz lepszy. Lubię pomagać ludzią co mnie bardzo zmotywowało do napisania tego podania.

W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty:
    Zebrałbym wszelkie najważniejsze dowody na ukaranie winnego gracza. Również chciałbym uspokoić graczy, żeby nie doszło do poważniejszej kłótni.

Czy posiadasz umiejętność współpracowania z ludźmi:
    Tak posiadam tą umiejętność. Pokazuje ją wszędzie gdzie mogę.

Opisz swoją osobę:
    Mam na imię Filip 12 lat a w tym roku kończę lat 13, pochodzę z małej wsi Strzałkowo. Jestem osobą pomocną, miłą, przyjacielską i szczerą, jestem dość otwarty na świat i ludzi. Jestem dumny z tego kim jestem i nie chcę tego nigdy zmieniać. Lubię grać w gry komputerowe i poznawać nowych ludzi w realu jak i przez internet. W przyszłości chciałbym zostać Informatykiem i mam nadzieję, że to się spełni.

Co najbardziej podoba Ci się w grze Minecraft:
    Najbardziej w grze Minecraft podoba mi się wiele rzeczy ale takie jedne z najlepszych dla mnie to:
    Nieograniczone budowle.
    W Minecrafcie znowu ruszyły aktualizacje, patrząc na aktualnie zbliżającą się aktualizacja 1.13 jest naprawdę kozacka i dużo rzeczy w niej dochodzi.

Określ swoją dyspozycyjność:
    -Skype, -FB (pv) -Steam
    Za niedługo postaram się ogarnąć Ts, ale nie w tej chwili.
    Można spotkać mnie w godzinach od 14:00 do godziny 17:00/18:30

Umotywowanie Podania
    Z góry przepraszam za wszelkie błędy ortograficzne tak jak i interpunkcyjne.
    Mam nadzieję, że mam choćby drobne szanse na przyjęcie, ale jak się nie uda, trudno :)

Dziękuję za uwagę MrHanoh :)

• Nie lubię Nie lubię x 2
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Optymista Optymista x 1
    • List
    Reklama
  2. _Zyraf_

_Zyraf_ Żyraf

Cześć Filip widzę, że mogę jako pierwszy skomentować twoje podanie, a więc już zacznę.
    Zrobię to w standardowy sposób czyli plusy i minusy
    PLUSY:
    -Grasz już dosyć długo na CraftApple.
    -Znasz Uprawnienia i Obowiązki Pomocnika.
    -Podanie widać, że nie jest napisane na szybko.

Minusy:
    Pomysły powinieneś mieć od razu bądź kreatywniejszy.
    -Byłeś karany.

Podsumowując twoje podanie dla mnie powinieneś poczekać jeszcze jeden miesiąc i przez ten czas pomagać graczom.

Tym razem jestem na NIE. Życzę powodzenia za miesiąc.
    Pozdrawiam Skyraf`

• Nie lubię Nie lubię x 1
    • Przyjazny Przyjazny x 1
    • List
  3. ToNieJestRoyalSteve

Gdybym miał zwrócić uwagę tylko na zachowanie na forum (a muszę, bo nie wiem co się dzieje na serwerze) to mój głos definitywnie by brzmiał NIE.

Dołączyłeś 9 miesięcy temu (gdybym się pomylił proszę mnie poprawić) i do tej chwili napisałeś mało postów. BARDZO MAŁO jak na taki czas. Czasami tam cię widzę na karczmie, ale to za mało.

• List
  4. _Andziaa_

_Andziaa_ Użytkownik

Moim zdaniem, to Hanoh jednak powinien zostać tym pomocnikiem. Fajnie by było gdybyście mu dali spróbować <3. Pozdrawiam :3

• Optymista Optymista x 2
    • Burak Burak x 1
    • List
  5. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Witaj!
    Bywam czasami na creative i nie wyglądało jako byłbyś aktywny na czacie, czasami widziałem dziwne wiadomości od Ciebie.
    Aktualnie nie jesteś jakoś bardzo zaangażowany w życie serwera jak i nie jesteś aktywny na forum. Druga wiadomość od czerwca 2017 roku to nie jest dużo. Liczne błędy interpunkcyjne, co przekonało mnie, iż nie jesteś gotowy na range pomocnik.
    Na nie.

• Lubię To Lubię To x 2
    • List
  6. Dertax

Dertax Użytkownik

Filpie,oto moje zdanie po przeczytaniu tego podania:
    Minusy
    -mogłeś się rozpisać z tym co chciałbyś zmienić na Craftapple
    -byłeś karany

Plusy
    +jesteś optymistą
    +widać że znasz obowiązki pomocnika
    +estetycznie zrobione podanie -jak na razie te podanie czytało mi się najlepiej-

Ostatecznie jednak jestem na NIE.

• List
  7. JumiToJa

JumiToJa Użytkownik

Ja standardowo, skorzystam z metody komentowania poszczegolnych podpunktow, a nastepnie wystosuje opinie koncowa.

Starasz sie co zrobic? Mamy sie domyslac? Pomijajac juz bledy (ortograficzne, skladniowe, jezykowe) doczepie sie do tego, iz poswiecasz serwerowi zbyt malo czasu. Cztery godzinny to jest doslownie i w przenosni nic.

Pomijajac juz to, iz mozna bylo napisac to zdanie zdecydowanie ladniej, z jakiej racji slowo "ban" napisane jest z wielkiej litery? Doczepie sie rowniez do tego, iz pomocnik powinien byc nieganagnnym wzorem, a nie osoba z banem na koncie.

Zaglebiajac sie dopiero w tajemnice jezyka polskiego, czy tez po prostu nie bedac w nich najlepszym nie rzucaj sie na trudne, zlozone zdania, bo ostatecznie wyjdzie jedno wielkie gowno, jak np teraz. Jesli chodzi o sama tresc odpowiedzi - pytaniem nie bylo, czy sa Ci znane jakies bledy serwera CraftApple, a co bys na nim zmienil. Zmiana byloby np dodanie jakiegos pluginu. Nie przecze temu, iz naprawa bledu bylaby zmiana, bo owszem, bylaby, aczkolwiek pisanie, iz zadne z nich nie jest Ci znany jest nie na temat. Pomine juz fakt, iz niesprawnosci jest naprawde cala masa i jakbys chcial, to bys spokojnie wymienil chociazby trzy. Kwestia przylozenia sie do podania.

Tresc odpowiedzi skopiowana stad, a nastepnie lekko zmodyfikowana. Zalosne. Pomine juz chyba wszystkie mozliwe bledy popelnione przy przepisywaniu podpunktow... Podanie jest pismem oficjalnym na miare CV, w ktorym (co powtarzalam juz niejednokrotnie) za plagiat, nawet najmniejszy wylecialbys na zbity pysk, a Twoja reputacja poszlaby w dol rowniez u sasiednich/zaprzyjaznionych firm. Nawet w szkole, czy to w drugiej klasie szkoly podstawowej, czy w drugiej klasie gimnazjum, czy w drugiej klasie liceum za plagiat bys oberwal. Co prawda nie na tak duza skale (chociaz w niektorych krajach za brak uczciwosci tego typu uczniowie sa wyrzucani ze szkol), ale kara to kara.

Bledy. Wszystkie mozliwe bledy. Po co tworzysz na sile takie dlugie zdania? Kropka po "CraftApple", a kolejne zdanie w ogole bym wyrzucila - po co sie powtarzac? Ale jesli bardzo zalezaloby Ci jego obecnosci zmienilabym w nim slowo "pisalem" na "wspominalem" - jest ono po prostu ladniejsze. Wbrew pozorom ma to znaczenie. Uzywanie wygorowanego, wymyslnego, czy tez po prostu innego, niz potocznego slownictwa pozytywnie swiadczy o czlowieku, a na wszelkich pracach pisemnych jest dodatkowo punktowane. Chcesz, by serwer szedl do przodu, rozwijal sie za Twoim wstawiennictwem, a nie potrafisz dostrzec jego niedociagniec, ani nie masz zadnych pomyslow na urozmaicenie go? Rownie dobrze mozesz stanac z boku i patrzec, jak rozwija - na jedno wyjdzie. Pomagac graczom z kolei mozesz bez prefixu i dostepu do trzech komend.

A gdzie analiza calego konfliktu? Jestes wszechwiedzacym, ze bedziesz od razu wiedzial, kto jest winnym, a kto pokrzywdzonym? Nie zawsze jest to oczywiste. Uspokojenie graczy powinno byc pierwszym krokiem. Na logike - Ty usilujesz sie czegos dowiedziec, cos wskorac, a oni nadal maja sie tluc, zamiast z Toba wspolpracowac albo chociazby nie przeszakadzac? Z kolei zebranie dowodow powinno byc jednym z ostatnich krokow - gracze sa uspokojeni, znasz ich wersje, masz juz obraz calej sytuacji i dopiero wtedy bierzesz sie za zbieranie dowodow, co by upewnic sie w 100%, a nawet i 110%, iz przedstawiony Ci bieg wydarzen jest zgodny z prawda, a oskarzenia sa sluszne.

A gdzie argumenty, cokolwiek? Przytaknac na pytanie o umiejetnosci moze kazdy, nawet dwulatek, ale piszac podanie wrecz wskazane jest uargumentowanie swojej odpowiedzi, ubranie jej w slowa.

Podstawowy blad przy pisaniu (auto)charakterystyki - rzucenie cechami charakteru i pozostawienie ich bez wszelkich argumentow. Tak jak wspominalam wyzej - powiedziec cos kazdy moze, ale piszac podanie niezbedne sa argumenty. Pomine juz to, iz kazdy ma swoje definicje danych cech i dla jednego np bycie pomocnym bedzie pchanie sie z pomoca doslownie wszedzie, a dla drugiego po prostu pomaganie za prosba. Przyczepie sie rowniez do tego, iz slowo "real" jest jedynie slangiem, nie nalezy ono oficjalnie do slownika jezyka polskiego. Na maturze juz mialbys je przekreslone, a podanie jest pismem o poziomie oficjalnosci mniej wiecej rownym z np matura.

Po jaka cholere dwukropek i "wymienianie od nowej linijki", kiedy wspominasz tylko o jednej rzeczy? Z jakiej racji slowo "nieograniczone" napisane jest z wielkiej litery? Pomine juz to, iz zdanie wiele ladniej wygladaloby z uzyciem slow "[...] nieograniczona mozliwosc budowy" w zamian za "[...] nieograniczone budowle". Slowo "najbardziej" wstawione jest w zlym miejscu. Z kolei slowo "takie" psuje cale zdanie. Z ladnego zdania tworzy cos potocznego, prostackiego wrecz... Jesli chodzi o drugie zdanie - jest ono zupelnie nie na temat. Padlo pytanie o Twoje upodobania, Ty zas wspominasz o tym, iz "aktualizacja xxx jest yyy i dochodza w niej zzz rzeczy". Mogloby miec to rece i nogi, mogloby byc to na temat, wpasowac sie w calosc, ale popsules, po prostu popsules.

Co Skype? Co FB? Co Steam? Mamy sie domyslac? Powinienes ubrac to w slowa, napisac ladne, krotkie zdanie, a nie tylko rzucic nazwami komunikatorow... Dopisek o TS jest zbedny. Piszac podanie liczy sie to co jest teraz, a nie to co bedzie.

Odpowiedz zupelnie nie na temat. Tak trudno wejsc w internet i sprawdzic definicje jednego slowa albo chociazby zerknac w inne, warte uwagi podanie? Jako pomocnik nie wiedzac jak cos wykonac tez robilbys to z nadzieja, iz bedzie dobrze, zamiast sie doinformowac co i jak? Niezbyt dobre podejscie. Podziekowania zbedne - na maturze tez bedziesz pisemnie dziekowal egzaminatorom za przeczytanie?

Podanie stosunkowo krotkie, aczkolwiek naszprycowane wszystkimi mozliwymi bledami. Przerazliwie mala aktywnosc na forum. W grze rowniez nigdy Cie nie spotkalam. W rozwoju serwera niezbyt, o ile w ogole pomozesz. Obawiam sie, iz nawet nie bedziesz wstanie pomoc graczom bedacym w konflikcie. Z kolei do odpowiadania na pytania prefix gracza w zupelnosci Ci wystarczy. (Pozwole sobie wkleic trzy zdania mojego autorstwa, majace swoja "premiere" pod podaniem Skyraf'a (pasuja tutaj wrecz idealnie).) Wiek sam w sobie znaczenia nie ma, chyba, ze jest on mocno odczuwalny dla drugiej strony. Tak jest w Twoim przypadku. Piszac z Toba, czy tez po prostu czytajac Twoje wypowiedzi po prostu czuc, ze jestes dzieckiem, a chyba nikt nie chcialby grac na serwerze, gdzie wladze sprawuja osoby bedace na poziomie wiele nizszym od graczy. Fakt, iz byles karany moim zdaniem przekresla Cie doszczetnie (w rzeczywistosci czlowiek majacy w przeszlosci jakiekolwiek wieksze przewinienia rowniez nie zostalby dopuszczony do wladzy o wiekszym zasiegu). Definitywnie na NIE.

• Lubię To x 1
    • Zgadzam Się x 1
    • Przyjazny x 1
    • Użyteczne x 1
    • Błędy ortograficzne x 1
    • List
    #7 JumiToJa, 30 March 2018
    Last edited: 30 March 2018
    Reklama
  8. Andzii

Andzii Użytkownik

Jestem na TAK
    HEHEHEHEHHE
    Mam nadzieje że cię przyjmą <3

• Burak Burak x 3
    • List
  9. Raddusszz

Raddusszz Użytkownik

JESTEM NA NIE Ponieważ
    - Za krótko gra na CraftApple
    - Często go nie ma na serwie
    -Był karany

10. JumiToJa

JumiToJa Użytkownik

Prawie trzyletni staz na serwerze to dla Ciebie malo? Niektorzy z Ekipy i Administracji nawet takowego nie maja.

• Burak Burak x 1
    • List
  11. Raddusszz

Raddusszz Użytkownik

tak za mało ciut

12. JumiToJa

JumiToJa Użytkownik

Sam serwer istnieje lat piec, co oznacza, ze majac staz trzyletni gralo sie na serwerze dluzej, niz przez 50% jego istnienia, co wynikiem jest na prawde sporym. Mozna Ci tylko pogratulowac toku myslenia.

• Zwycięzca Zwycięzca x 2
    • Burak Burak x 1
    • List
  13. ItzExplodd

ItzExplodd Najlepszy Architekt na serwerze, twórca Grestinu

# R E T A R D E D

• Przyjazny Przyjazny x 4
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • List
  14. Feroxer1

Feroxer1 Użytkownik

Wady:

1.Nie jesteś aktywny na forum.

2.Byłeś karany banem.

3.Nie poświęciłeś wystarczająco dużo czasu na napisanie i dopracowanie podania.

4.
    - Za mało informacji.

5.
    - To nie jest umotywowanie podania.

umotywować - podać motywy czegoś, uzasadnić coś / istnienie czegoś.

#14 Feroxer1, 30 March 2018
    Last edited: 30 March 2018
  15. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Niestety fakt, iż nikt nie kojarzy abyś pomagał każe nam wątpić w to, że będzie Ci się chciało poświęcić czas na wypełnianie obowiązków w Ekipie, a ponad to od tak dawna grasz na CraftApple a ja Cie nie kojarzę(?) co przekreśla Twoją szansę na dołączenie do Ekipy.

Pograj na CraftApple kolejny miesiąc. Daj się poznać innym Graczom. Wpadnij na TS. Zwiększ swoją aktywność na Forum. Udowodnij, iż naprawdę "lubisz pomagać".

Znajdź chwilę na zapoznanie się z Regulaminem, Uprawnieniami i Obowiązkami Pomocnika, oraz Wzorem Podania.

A jeśli po miesiącu nadal będziesz chciał zostać Pomocnikiem, to napisz Podanie i zobaczymy.

Pamiętaj, Administracja posiada multikonta. Nigdy nie wiesz gdy patrzymy.

Kandydatura odrzucona.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page