MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[SKARGA] Addam

Dyskusja w 'Bany oraz skargi.' rozpoczęta przez użytkownika Crytal, 13 Grudzień 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Crytal

Crytal Użytkownik

Docenione treści:
    557
    1. Nick w grze:Crytal
    2. Nick oskarżonego/oskarżonych:Addam
    3. Serwer: OpenCreative
    4. Przybliżona data:13.12.2017r.
    5. Opis wykroczenia:Ubliżanie patriotom istoty Hitlera
    6. Dowody: upload_2017-12-13_19-50-1.png

Reklama
  2. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    Czy może mi ktoś wskazać punkt w regulaminie w którym jasno pisze, iż taka postawa i pisanie takich rzeczy jest zabronione?
    Nie żebym się czepiał, lecz myślę, iż regulamin jest po to, by go przestrzegać, a skoro w regulaminie nic nie ma napisane, że za takie coś jest ban to ludzie zwyczajnie myślą, iż mogą tak się zachowywać i pisać takie rzeczy.

3. nowez

nowez #1696

Docenione treści:
    487
    @Thunder
    Można powiedzieć, że banowanie takich Użytkowników, to i tak mało. Info od 'Pracodawców' dostałam takie, że zachowanie takie podlega pod netykietę. To tak ogólnie o banach za propagowanie nazizmu/faszyzmu.

Co do skargi: Nie widzę powodu do zbanowania Gracza.

Skarga odrzucona.

4. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

Docenione treści:
    492
    Widać, że nie zrozumiałaś pytania. Prosiłem o punkt regulaminu, nie kodeksu karnego.
    W grze nie sugerujesz się kodeksem karnym tylko regulaminem. REGULAMINEM.
    Jeżeli banujecie już za tego typu rzeczy to należy, by w regulaminie powstał punkt w którym będzie jasno napisane, iż za pisanie tego typu rzeczy, za posiadanie takiego i takiego skinu, itp. jest kara w postaci bana.
    Myślę, iż wy jako osoby które pilnują porządku na serwerze powinniście kierować się regulaminem, a jak wcześniej napisałem nie ma nic zawarte w nim, iż za takie rzeczy jest ban.

5. nowez

nowez #1696

Docenione treści:
    487
    Widzę, że nie zrozumiałeś mojej odpowiedzi na Twoje pytanie. Celowo są tam dwa cytaty - jeden z kodeksu karnego, a drugi ze wskazanym punktem w Regulaminie. Ba, nawet z wyjaśnieniem i wyboldowaniem dokładnie tego, czym kieruję się w ocenianiu takiej sytuacji.

Dodatkowo:
    W tym, jak i w innych poprzednich przypadkach konsultowałam wymiar kary z Administracją. Dostałam też wyjaśnienie, dlaczego nie ma w Regulaminie opisanych dokładnie takich sytuacji - bo podlegają pod netykietę. Jeżeli uważasz, że taki punkt powinien powstać - złóż propozycję w odpowiednim dziale.

Pozdro,
    nowez

PS. Serwer, czy nie serwer - pewnych rzeczy po prostu nie wolno pisać/robić. Dla tych, co uważają, że np. propagowanie nazizmu jest śmieszne, to wpis w Regulaminie o banie za takie zachowanie raczej nie pomoże.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę